Leveranciers login

Mercedes Trucks kiest voor Fomeco, grootste order ooit voor fomeco! !

0.fomeco daimler

 

Mercedes Trucks kiest voor Fomeco!
Grootste order ooit voor fomeco!

 

Na 1 jaar van intense contacten met Daimler, heeft Daimler zeer recent beslist om voor het nieuwe model uitlaatbuizen voor hun MERCEDES ACTROS vrachtwagen , 100% te kiezen voor Fomeco.

Het project zal aanvangen in 2019 en dit voor een periode van 6 jaar met een totale omzet van meer dan 30 miljoen euro . Vanaf 2020 zal het mega - order een extra jaaromzet genereren van ongeveer 7 miljoen euro .  Hiermee wordt Daimler in één klap één van de grootste klanten van Fomeco, samen met de VOLVO groep (Volvo & Renault), de PACCAR groep (Daf & Leyland) en de VW groep (Scania & Man).


Na het record jaar 2017, waarbij Fomeco voor het eerst in zijn bestaan de kaap van 20 miljoen euro jaaromzet heeft overschreden , betekent dit order een verdere significante stap in het succes – en groeiverhaal van de producent van diverse buisproducten voor vrachtwagens, bussen en “offroad” voertuigen.


Met dit order zal in 2020 vermoedelijk de kaap van 30 miljoen euro jaaromzet overschreden worden en maw een groei van meer dan 50% in slechts 3 jaar tijd.


De productie zal hoofdzakelijk plaatsvinden in de vestiging van Zwevegem , ondersteund door de dochteronderneming Fomeco Hydroforming in Roermond, Nederland.  Fomeco do Brasil dingt momenteel nog mee voor het order voor de Latijns – Amerikaanse markt.


Vanuit Zwevegem zal Daimler Worth in Duitsland en Daimler Aksaray in Turkije direct op de assemblage lijn beleverd worden.

Om dit mega order te realiseren, zal het huidige investeringsbudget verdubbeld worden naar 5 miljoen euro.


Ook de lopende aanwervingscampagne in Fomeco wordt verder uitgebreid. Bovenop de huidige 30 vacatures, zullen er de komende weken en maanden nog 20 extra vacatures bijkomen. Fomeco zoekt onder meer operatoren en instellers in een 2ploegenstelsel, alsook onderhoudstechnici, ingenieurs en teamcoaches.

 

JOBS

Andere berichten

dec 2023

faillissement van Fomeco Hydroforming BV

Op 12/12/2023 werd het faillissement van Fomeco Hydroforming BV door de Rechtbank van Limburg uitgesproken. De belangrijkste machines worden...

augustus 2023

Fomeco mag meebouwen aan de nieuwe elektrische vrachtwagen van DAF.

Binnenkort zal de nieuwste generatie van DAF’s elektrische vrachtwagens van de band rollen in Eindhoven. De Nederlandse multinational kwam...

21/06/2023

VLB GROUP: aankoop nieuwe buigmachine

Bij VLB GROUP in Portugal hebben we een nieuwe buigmachine aangekocht. Deze volledig elektrische buigmachine is in staat om complexe buizen te...

mrt 2023

DAF Trucks 2023 Erkenningsevenement voor leveranciers

DAF Trucks heeft Fomeco voor de derde achtereenvolgende keer onderscheiden voor zijn uitstekende prestaties in 2022. De awards zijn uitgereikt...